Pakuočių sektoriaus konkursai suvienijo jėgas

2017-09-06

LGDA rengiamas konkursas „Nacionaliniai pakuotės dizaino apdovanojimai“ NAPA šiemet nutarė bendradarbiauti su konkursu „Pakuočių sektoriaus lyderiai 2017“ ir bendromis jėgomis organizuoti didžiausią pakuočių sektoriaus konferenciją Lietuvoje „Pakuočių sektorius 2017“, kurioje bus pristatomos sektoriaus aktualijos, naujausios tendencijos, inovacijos, gerosios patirties pavyzdžiai, aptariamos ateities perspektyvos, o renginio pabaigoje vyks bendra iškilminga abiejų konkursų apdovanojimų ceremonija.

Renginys „Pakuočių sektorius 2017“ bei konkursų apdovanojimai vyks š. m. lapkričio 9 d. Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“ Baltijos maisto ir gėrimų (BAF) parodos metu. Įvairių pakuočių sričių ekspertus į vieną vietą sukviesiančios konferencijos dalyviai ne tik turės galimybę pasisemti žinių, bet ir pirmieji sužinos, kas 2017 metais bus pripažinti geriausiais pakuočių sektoriuje. Kartu tai bus puiki proga apsilankyti didžiausioje Baltijos šalyse maisto ir gėrimų parodoje ir pasidomėti naujais Lietuvos bei užsienio gamintojų maisto produktais, maisto kultūros naujovėmis.

Siekis į pakuotę pažvelgti novatoriškiau 

Konferencija skirta įmonėms, kurios susiduria su pakuote skirtingais jos gyvavimo etapais: nuo dizaino ir medžiagų parinkimo, panaudojimo pakavimo procese, rinkodaros sprendimų iki atliekų tvarkymo. Šių sričių ekspertai ir praktikai dalinsis įžvalgomis bei padės suvokti kiekviename pakuotės gyvavimo ciklo etape priimamų sprendimų svarbą aplinkosaugai, skatins žvelgti į pakuotę plačiau ir novatoriškiau iš žiedinės ekonomikos perspektyvos. Konferencijos metu keturios pažangios patirties mainų ir diskusijų platformos ieškos įvairių verslo sričių sąlyčio taškų ir tarpusavio supratimo siekiant mažinti neigiamą pakuočių poveikį aplinkai:

Pakuotė iki produkto – šiuolaikinės pakavimo medžiagos, konstrukciniai ir dizaino sprendimai;

Produktas pakuotėje – aplinkosauginį sąmoningumą skatinantys sprendimai, pakuotė kaip komunikacijos įrankis;

Pakuotė po produkto – šiuolaikiniai pakuočių atliekų tvarkymo sprendimai ir tendencijos;

Pakuotės kūrimo procesą pristatančios dirbtuvės.

Laukiami visi sektoriaus dalyviai 

„Konkurse „Pakuočių sektoriaus lyderiai 2016“ dalyvavo įmonės ir organizacijos vienu ar kitu būdu susijusios su pakuotėmis, bet pasigedome aktyvesnio pakuočių kūrėjų įsijungimo. Tad sprendimas šiais metais apjungti jėgas atėjo labai natūraliai. Nusprendėme kartu organizuoti kokybišką ir pakuočių sektoriui labai reikalingą renginį, kuriame bus diskutuojama aktualiausiomis temomis nuo pakuotės atsiradimo idėjos iki jos sutvarkymo ir rengti bendrą apdovanojimų ceremoniją“ – teigia vieno iš konkursų organizatorių atstovė, VšĮ „Pakuočių tvarkymo organizacija“ direktorė Bena Razbadauskienė. Planuojama, kad renginyje dalyvaus per 300 įvairių įmonių, organizacijų atstovų iš visos Lietuvos: gamybos ir importo įmonių vadovai, dizaineriai, marketingo, komunikacijos bei pakuočių gamybos, atliekų perdirbimo, regioninių atliekų tvarkymo centrų (RATC) ir savivaldybių specialistai. „Kurdami inovatyvų, konkurencingą produktų pakuočių dizainą negalime ignoruoti pasaulinių tendencijų, tarp kurių ir aplinkosauginiai aspektai. Visame pasaulyje auga dėmesys aplinkai, griežtėja su tuo susiję reikalavimai, didėja visuomenės ekologinis sąmoningumas. Tikime, kad mūsų bendradarbiavimas kūrėjus paskatins į pakuotės dizainą žvelgti įvairiapusiškai, iš visą pakuotės būvio ciklą apimančios perspektyvos“, – pasakoja NAPA organizatorių atstovas, Lietuvos grafinio dizaino asociacijos (LGDA) pirmininkas Gediminas Lašas.

Laukiama pažangių sprendimų 

Konkursas „Pakuočių sektoriaus lyderiai 2017“ organizuojamas antrus metus iš eilės. Praėjusiais metais jis sulaukė didelio verslo bendruomenės ir savivaldybių susidomėjimo. Konkurso tikslas – viešinti gerą ir pažangią pakuočių sektoriaus patirtį, skatinti inovatyvias, kūrybiškas ir atsakingas pakuočių ir supakuotų produktų gamybos bei pakuočių atliekų tvarkymo įmones, įstaigas, organizacijas. Konkursui galima pristatyti 2016-2017 m. įgyvendintas arba šiuo metu įgyvendinamas veiklas, iniciatyvas, projektus, vienaip ar kitaip susijusius su pakuočių ar pakuočių atliekų tvarkymo sistemos tobulinimu, vystymu. Projekto partnerio nuotr./Pakuočių sektoriaus lyderiai 2017 konkurse gali dalyvauti Dalyvių paraiškos priimamos iki š. m. rugsėjo 30 d. Dalyvavimas konkurse nemokamas. Konkursą „Pakuočių sektoriaus lyderiai 2017“ inicijuoja ir organizuoja VšĮ „Pakuočių tvarkymo organizacija“ kartu su partneriais. Platesnė informacija apie šį konkursą pateikiama interneto svetainėje www.pslyderiai.lt.

Geriausio dizaino pakuočių vertinimas 

Konkurso Nacionaliniai pakuotės dizaino apdovanojimai (NAPA) tikslas – įvertinti Lietuvoje kuriamą kokybišką, inovatyvų produktų pakuotės dizainą ir geriausius pavyzdžius pristatyti ne tik siauram profesionalų ratui, bet ir visuomenei. Paraiškas konkursui gali teikti Lietuvoje dirbantys dizaineriai (bet kurios šalies piliečiai) bei Lietuvoje veikiančios įmonės, kurių pakuotės yra kurtos Lietuvoje. Dalyvavimas konkurse yra nemokamas. Konkursą organizuoja LGDA. Daugiau informacijos apie konkursą interneto svetainėje www.napa.lt.

Tags: , , ,