Liko 3 d. Nacionalinių pakuotės dizaino apdovanojimų NAPA paraiškų teikimui

2016-10-18

Nepavėluosite į premjerą? Liko 3 d. Nacionalinių pakuotės dizaino apdovanojimų NAPA paraiškos užpildymui adresu www.napa.lt. Dalyvavimas konkurse yra nemokamas!

KONKURSO TIKSLAS

Nacionaliniai pakuotės dizaino apdovanojimai (NAPA) vertina Lietuvoje sukurtą kokybišką ir inovatyvų produktų pakuotės dizainą ir geriausius jo pavyzdžius pristato visuomenei ir profesionalams.

KONKURSO VIETA, DATA, RENGĖJAI

NAPA konkursas rengiamas Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO, Laisvės pr. 5, Vilniuje, 2016 m. lapkričio 10–13 d. Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF metu. Konkursą rengia Lietuvos grafinio dizaino asociacija (LGDA) ir Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO.

SĄLYGOS

Dalyvavimas konkurse yra nemokamas.

Paraiškas konkursui gali teikti Lietuvoje dirbantys dizaineriai (bet kurios šalies piliečiai) bei Lietuvoje veikiančios įmonės,  kurių pakuotės yra kurtos Lietuvoje.

Bus vertinami per dvejus metus iki konkurso (2015–2016 m.) įgyvendinti darbai. Teikiama pakuotė privalo būti gaminama serijiniu būdu arba lengvai tiražuojama. Konkurso dalyvis, pateikdamas gaminį ar projektą konkursui, įsipareigoja suteikti galimybę jį nemokamai eksponuoti nugalėtojų parodose Lietuvoje ir užsienyje.

VERTINIMO KRITERIJAI

Inovatyvumas

Funkcionalumas ir naudojimo patogumas

Ekologiškumas ir tvarumas

Technologiniai sprendimai

Estetinė vertė

PARAIŠKA IR VERTINIMO TVARKA

Dizaino apdovanojimo paraiškos teikiamos elektroniniu būdu konkurso puslapyje www.napa.lt iki 2016 m. spalio 20 d.

Konkursiniai darbai vertinami dviem etapais:

I etapas. Darbų atranka.

Vertinami darbai, pateikti elektroniniu būdu (nuotraukos, projektai, aiškinamieji raštai).

Paraiškų pateikėjų konkursiniai darbai, praėję pirminę atranką, patenka į antrą etapą.

II etapui konkurso dalyviai turi pateikti tikras pakuotes.

II etapas. Konkursinių darbų vertinimas.

Vertinamos konkursui pateiktos tikros pakuotės.

Vertinimo komisija sudaroma iš nepriklausomų dizaino, gamybos, marketingo bei mokslo srities ekspertų, taip pat konkurso organizatorių atstovų. Konkurso vertinimo komisijos sudėtis ir pirmininkas skelbiami atskirai, bet ne vėliau kaip iki galutinio paraiškų dalyvauti konkurse pateikimo termino.

APDOVANOJIMAI

Baltijos maisto ir gėrimų mugės BAF atidarymo metu, lapkričio 10 d. (ketvirtadienį), skelbiami konkurso rezultatai ir apdovanojimai.

Prizai I, II, III vieta.

Gali būti skiriamas specialus komisijos prizas (diplomas).

Pastaba: konkurso vertinimo komisijos pirmininkas, gavęs daugumos komisijos narių sutikimą, gali keisti apdovanojimų skaičių, jeigu nėra gauta pakankamai paraiškų arba pateikti darbai nėra pakankamo profesinio lygio.

Konkurso nugalėtojai apdovanojami specialiais simboliniais konkurso prizais, jiems įteikiamas apdovanojimą patvirtinantis pažymėjimas.

APDOVANOJIMŲ NAUDOJIMAS

Konkurso nugalėtojams automatiškai suteikiama teisė bet kokiomis formomis reklamuojant laimėjusią pakuotę neribotą laiką naudoti konkurso grafinį ženklą.

Grafinis ženklas ir pavadinimas yra LGDA nuosavybė, bet kokie pakeitimai draudžiami.

Tags: , , ,